Geschiedenis

Hoe het kwam

2021

Het begin van Skagen Clothing

In maart 2021 plannen we een vakantie naar Cyprus met de jongens. Dit is het moment waarop we ons een gemeenschappelijke uitdaging realiseren en onder woorden brengen: waarom kan er geen broek zijn die goed past, comfortabel is in de zomerhitte en geen fortuin kost? Dit is en blijft onze drijfveer - elke dag opnieuw: "Comfortabele, goed zittende kleding die geen fortuin kost", dus namen we het heft in eigen handen en bestelden we het eerste monster thuis. Na veel correcties pasten de linnen broeken perfect en we bestelden onze eerste batch, bestaande uit 100 paar linnen broeken, thuis. Op 13 mei 2021 ging de website live - met een magazijn in de jongenskamer in Aabyhøj, Denemarken.

Begin 2022

Eerste echte kantoor/magazijn

In de winter kregen we ons eerste echte kantoor/magazijn in onze woonplaats Aarhus - dit zou de levertijd en service aanzienlijk verbeteren, dachten we. Zodra we uit school kwamen, haastten we ons om onze kleine bedrijfsbaby te verzorgen. Van 15.00 tot 22.00 uur probeerden we het allemaal te begrijpen. En laten we eerlijk zijn - huiswerk was waarschijnlijk niet onze eerste prioriteit.

Lente/Zomer 2022

Kleding voor vrouwen

In februari lanceerden we onze eerste linnen broeken voor dames, verkrijgbaar in versies met hoge en lage taille. Toen de lente aanbrak, introduceerden we ook een linnen overhemd, dat erg goed werd ontvangen. Ondanks minder aandacht voor huiswerk studeerden we allebei af in de zomer. Een hectische periode waarin we moesten genieten van de feestdagen, maar tegelijkertijd een bedrijf moesten runnen. Dit leidde tot veel ingepakte bestellingen met een kater.

Herfst/Winter 2022

Fulltime en internationaal

In de nazomer van 2022 runden we allebei fulltime Skagen Clothing. De droom was nu dichterbij dan ooit en er was eindelijk tijd om ons bedrijf onder handen te nemen. We ontwikkelden een merkstrategie en een nieuw logo, nieuwe artikelen zoals jeans en t-shirts werden gelanceerd en in november openden we onze eerste buitenlandse markt, Zweden. Dit was welkom en voorspelbaar na meer dan 30.000 gelukkige en tevreden klanten in Denemarken en een trustpilot score van 4,8. Hier sluiten we ook onze grootste influencer tot nu toe, de lieftallige Alma Perrson met 1,8 miljoen volgers op TikTok.

Start 2023

Van 160 tot 550 m2 magazijn

Met de uitbreiding naar Zweden was het tijd voor meer opslagruimte. Daarom verhuisden we in 2023 voor het eerst naar een nieuw, groter pand in Viby J. We brachten de winter en het vroege voorjaar door met het voorbereiden van de zomercollectie. De belangrijkste periode voor ons, want in deze periode worden onze linnen bestsellers uit de rekken gerukt. Daarom hebben we onze stijlen verder geoptimaliseerd, zodat er geen ruimte is voor fouten en er zo min mogelijk retourzendingen zijn.

29. April 2023

Eerste Pop Up winkel

Op 29 april openden we samen met The Sneaker Store een pop-up winkel in het hart van Aarhus. Tegelijkertijd creëerden we een collab bestaande uit 500 stuks. Het was al op de 3e dag uitverkocht en er stonden meer dan 400 mensen in de rij toen de deuren om 10:00 uur opengingen. Dit gaf aan dat we een schot in de roos hadden - we waren (en zijn) er zowel ontzettend trots op als bescheiden over - wat boffen we toch met zoveel trouwe klanten.

Zomer 2023

Focus op groei en productontwikkeling

Tijdens de zomer groeien we zowel in aantal producten als in aantal werknemers. Nieuwe linnen overhemden, pakken, klassieke en seersucker overhemden worden gelanceerd, evenals een uitbreiding van het assortiment linnen broeken. In juni werd de Noorse markt onderdeel van ons klantenbestand.D. 5. In juli kwam onze eerste collab voor vrouwen uit. Namelijk in een prachtige en kundige samenwerking met influencer Laila Hasanovic, met een indrukwekkende 150.000 volgers op Instagram. De collectie bestond uit 5 stijlen die de deuren openden naar het vrouwensegment.

Stay tuned...

Hier zijn we vandaag

In 2,5 jaar hebben we een lange weg afgelegd, maar we zijn nog niet klaar. We zijn op een missie om stapelstukken van hoge kwaliteit te leveren die onze klanten geen fortuin kosten.

GELIEFD DOOR +70.000 KLANTEN

Skagen Clothing heeft momenteel meer dan +70.000 pakketten verzonden en heeft 4,8 sterren op trustpilot.

SNELLE LEVERING

Bij Skagen Clothing ben je altijd verzekerd van een snelle levering in slechts 1-4 dagen. En gratis verzending bij bestellingen boven €69,-.

EFFECTIEVE SERVICE EN ONDERSTEUNING

Heb je vragen, hulp nodig of iets anders? Neem contact met ons op via chat of e-mail, we reageren altijd binnen een dag.

MEERDERE BETAALMETHODES

Je kunt in de winkel veilig betalen met iDeal, Visa, Mastercard, Google pay en Apple pay.